Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Νικητής ο Τραμπ και μέσα από την ωριαία αστρολογία

Άλλος ένας χάρτης ωριαίας που επιβεβαιώθηκε. Έχουμε νικητή εκλογών και πλανητάρχη Αμερικής τον Ντόναλντ Τραμπ και αστρολογικά τον Ερμή έναντι του Δία. Αυτόν τον χάρτη τον είχα βάλει στην ομάδα ωριαίας στο facebook, πριν μερικούς μήνες κάποια στιγμή τον Ιούνιο. Ας δούμε αστρολογικά μέσα από την ωριαία γιατί υπερίσχυσε ο Ερμής και όχι ο Δίας .... Για αρχή να πούμε πως και μόνο που υπάρχει ανάδρομος ο Κρόνος μέσα στον 1ο οίκο δεν είναι καλό για τον Δία και την Κλίντον, την οποία τοποθέτησα στον 1ο οίκο επειδή ήταν η προτίμηση μου.
Ο κυβερνήτης 1ου ο Δίας βρίσκεται σε αδυναμία στην Παρθένο, στην κυριαρχία του Ερμή (Τραμπ) και στην πτώση της Αφροδίτης. Το θετικό της υπόθεσης είναι η σύνοδος με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης που όμως αποδεικνύεται ανεπαρκής μιας και η όψη είναι αποκλίνουσα. Το σχεδόν ακριβείας τετράγωνο με τον Κρόνο δεν αφήνει περιθώρια χαράς για επιστροφή της Κλίντον στο Λευκό οίκο, αυτή τη φορά όχι ως πρώτη κυρία αλλά ως πλανητάρχης.
Πολύ περισσότερο που ο Ερμής είναι δυνατός μέσα στον χάρτη μιας και βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με την Αφροδίτη από κυριαρχία και σε αμοιβαία υποδοχή με την Σελήνη από τριπλότητα. Ταυτόχρονα, βρίσκεται στα δικά του όρια. Μια όχι τόσο δυνατή δύναμη αλλά αρκετή να μη βρεθεί περιπλανώμενος και αρνητικά βαθμολογημένος.
Η αποκλίνουσα όψη του βόρειου δεσμού της Σελήνης με τον Δία δεν μπόρεσε να βοηθήσει, αντίθετα η συγκλίνουσα όψη τριγώνου με τον Ερμή, του δίνει προβάδισμα κάτι στο οποίο κατά τη γνώμη μου που σχεδόν πάντα μελετώ τους εξωκρόνιους "επικυρώνεται" με τη συμβολή του Πλούτωνα που κλείνει μαζί τους ένα μεγάλο τρίγωνο. Επιπλέον - καθαρά εγκυκλοπαιδικά - ξαναλέω για όποιον μελετά τους εξωκρόνιους, η αντισκιά του Δία σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα. "Όλα τα χτυπήματα επιτρέπονται, κυρίως όταν είναι κάτω από τη μέση".
Σημαντική επίσης η βοήθεια του Ήλιου στην ακμή του 7ου οίκου. Συγκυβερνήτης 7ου αλλά και φυσικός σημειοδότης ατόμων με θέσεις κύρους και εξουσίας. Ανάμεσα σε πολλά άλλα σημειοδοτεί και τους προέδρους. Καθοριστικός εφ' όσον είναι στην ακμή του 7ου, βρίσκεται στην κυριαρχία, στην τριπλότητα και τα όρια του Ερμή.
Ξεκάθαρη η νίκη του 7ου και του Ντόναλντ Τραμπ αλλά από "σεβασμό" στη Σελήνη που είναι το σημαντικότερο σώμα σ' έναν ωριαίο χάρτη, θα πω ότι βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου που σχετίζεται με την πολιτική, τις ανατροπές, και τα απρόβλεπτα γεγονότα. Η αρχική μοίρα ενδεχομένως δηλώνει το πρώιμο του ερωτήματος μου. Όπως έγραψα παραπάνω, βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή από τριπλότητα με τον Ερμή κι ως εκ τούτου του δίνει πόντους.
Ύστερα από αρκετές όψεις πιάνει με τετράγωνο τον Ερμή που υποδεικνύει δυσκολία, όμως όχι ήττα, με σημαντικότερη όλων το τρίγωνο με τον Ήλιο που πάντα βοηθά σ' έναν χάρτη ανεξαρτήτου ερωτήματος, περισσότερο δε, που είναι συγκυβερνήτης 7ου οίκου. Τελευταία όψη το εξάγωνο με τον Ουρανό που έφερε κι αυτό το αναπάντεχο για πολλούς αποτέλεσμα.
Πάντως αν κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τον χάρτη θα δούμε πως όλοι οι πλανήτες οδηγούν και δίνουν πόντους στον Ερμή μιας κι όλοι καταλήγουν στην αμοιβαία υποδοχή της Αφροδίτη με τον Ερμή. Ας ελπίσουμε πως η εκλογή ενός ανθρώπου που δείχνει αλαζόνας, εριστικός, ρατσιστής και χυδαιολόγος, θα κάνει άλλη μια ανατροπή και περισσότερο θα ωφελήσει παρά θα βλάψει.
Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου